Login


Onze vakantie is niet helemaal verlopen zoals we dat hadden gepland. Een paar dagen voor vertrek naar Nederland  heeft Arend malaria opgelopen. Hij is behandeld met Fansidar tabletten maar de malaria zat toch al zo verspreid in het lichaam dat dat niet afdoende was en werd opgenomen in AMC ziekenhuis  waar hij nog een injectie kuur ( Paluther ) moest ondergaan. Ook werd er een infuus aangesloten omdat hij te weinig vocht binnen kreeg.  Al met al geen pretje maar de behandeling en begeleiding van het AMC waren uitstekend en na een week konden we alsnog naar Nederland afreizen. De eerste dagen gaan we familie en vrienden bezoeken daarna met de truck op stap. De Nederlandse Koishow zijn we misgelopen maar we waren nog wel op tijd voor het Globe-Trotter treffen van Willie Jansen in Duitsland waar we met vrienden naar toe zijn geweest. Pieter en Lia moesten daarna weer aan het werk en wij hebben er nog een week aanvastgeplakt en zijn naar de Harz gereden waar we wat rondgekeken hebben. Voor het weekend van 17/18 september moesten we terug zijn in Nederland omdat Kees en Eelkje hun 25 jarig huwelijksfeest vierden wat heel gezellig was.
Daarna volgt nog een week van boodschappen doen, Arend moet in Leeuwarden sollicitatiegesprekken voeren en heeft wat orienterende gesprekken voor een andere mogelijke baan.
Ondertussen is het een heel georganiseer om een bloedmonster van de kat naar Nederland te krijgen  voor een onderzoek naar rabies wat tegenwoordig verplicht is wil je een kat uit een anders dan EU land meenemen naar Nederland. Bovendien moet het monster in een EU goedgekeurd labaratorium onderzocht worden.  Gemakshalve zijn ze maar even vergeten te bedenken dat  dergelijke landen dan waarschijnlijk ook niet in staat zijn om een bloedmonster  zo op te sturen dat het in goede staat in een goedgekeurd labaratorium aankomt.  Maar ja dat is Europa /Nederland zullen we dan maar zeggen. Stel dat het toch iets wordt met de banen en we moeten vlot naar Nederland terug dan kunnen we Mouse natuurlijk niet achterlaten. Bij de dierenarts nog een chip gehaald die moeten ze in Nigeria dan maar in Mouse zetten.
En dan is het weer tijd om naar Lagos te vertrekken.
We vertrekken  met gemengde gevoelens , het is daar lekker warm weer maar een waardeloos baantje waarin  Arend zich dan maar moet vermaken totdat er iets zinvols is gevonden. Het zij een andere baan of dat het werk zodanig aanpast wordt  dat je er ook nog plezier aan beleefd.  Ondertussen weten we dat Leeuwarden niets wordt en de baan in Bedum is ook niet wat Arend zoekt. Verder wordt hier nog gekeken naar een andere  invulling van het werk.
We gaan nu eerst maar een paar dagen naar het noorden van Nigeria naar de plaats Kano waar het Durbarfestival gehouden wordt als afsluiting van de ramadan.

 

 

__
Or Local cafe was christened Coffees The names would Raspberry Ketone Raspberry Ketone supplement