Login

Hearts of Gold Children’s Hospice

Nog even iets over het kindertehuis. Het opknappen van het pand in Ikeja gaat met horten en stoten . Voor onze vakantie nog met verf in de weer geweest en de tegelzetter heeft tegels in de douche geplaatst. Na de vakantie niets meer kunnen doen. Tegelzetter is ook nog niet klaar  want er werd door iemand verteld dat niemand meer iets aan het huis mocht doen. Het was nu van iemand anders volgens een voorbijganger ?????   Madam Laya heeft weer met de maatschappij gepraat waarvan ze het huis mag gebruiken en er is volgens hun niets aan de
hand. Waarschijnlijk weer iemand die dacht dat hij er beter van zou worden wat geld betreft maar helaas die vlieger gaat dus niet op.
Ondertussen is het onkruid zo hoog gegroeid dat we er niet meer kunnen komen vanwege de slangen. En omdat het regentijd is kan het onkruid niet verdelgt worden. Dus wachten op beter weer en dan ga ik weer verder.
Het huis in Surelere is ook weer geverfd, ze hebben nieuwe vloermatten gekregen zodat de kinderen niet meer op de kale vloer hoeven te liggen en zich niet zo snel zullen bezeren.
Het is moeilijk om met één kind tegelijk bezig te zijn voor je het weet hangen alle kinderen die dat kunnen op je rug en willen ook de aandacht.  Zo ook met een spelletje of als je eens speelgoed mee neemt. Iedereen wil alles het eerst en door geven ho maar. Ze zijn niet gewend om ook maar iets te bezitten en als er dan iets komt kunnen ze dit moeilijk weer afstaan.
Ik denk dat zelfs de kleding met elkaar gedeeld wordt.  Er is nu ook een soort van hoofdzuster aangenomen. Ze heeft tenminste een opleiding gehad en heeft al eerder met kinderen in het ziekenhuis gewerkt. Ze behandeld  o.a. de wonden met handschoenen aan wat duidelijk maakt dat ze weet waar  ze mee bezig is.
Helaas is Esther Nynke overleden. Of ze heeft een zeer ernstige epileptische aanval gehad en is er niet meer uitgekomen of heeft koortsstuipen gehad. Het is niet helemaal duidelijk wat de oorzaak precies is. Dokters hebben hier nog niet de gewoonte om mensen te vertellen wat er aan de hand is. Er zijn verder nog enkele baby’s gekomen en ook daarvan zijn er weer een paar overleden maar de andere kinderen zie je opbloeien. Van apatisch voor zich uit starende
kinderen worden het helder en alert  kijkende oesters die van alles uitspoken. Ook is er weer een ouder spastisch meisje ongeveer 8/9 jaar opgenomen. Verder is er een meisje van ongeveer 2 jaar geadopteerd door een vrouw uit Nederland en zij leeft nu volgens de mensen hier in het paradijs.

 

__
Or Local cafe was christened Coffees The names would Raspberry Ketone Raspberry Ketone supplement