Login

Zondag 27/3 Spanje, Marokko

Vandaag weer verder richting Marokko. Op de camping Aranjuez ons van alles ontdaan wat we kwijt willen. Als we de toilet vloeistof willen pakken wil het deurtje van het kastje niet open. Waarschijnlijk is er iets tussen gekomen maar dat zien we dan vanavond wel weer. Op pad maar.
We zien grote percelen met wijnstokken en/of olijfbomen. De wijnstokken zijn misschien 20 cm hoog ook de normale wijnstokken zoals we ze kennen van Frankrijk staan er af en toe. We gaan door vlakten en ook weer over een bergrug waarvan de hoogste toppen ongeveer 1900 meter zijn en waar nog verse witte sneeuw op ligt. Met de afslagen op de wegen is het oppassen geblazen de ene keer kan je mooi de afslag nemen en de andere keer is de bocht veel scherper en ben je voor je het weet ingevoegd op de andere weg. Sommige vrachtwagens kunnen nog minder snel omhoog komen in de bergen als wij en ik wil er om heen gaan. Dit zal bij een poging blijven, bij het terugschakelen wil de truck niet meer trekken bij nog een keer terugschakelen vallen we stil op de tweede baan................ Arend neemt het stuur over en ik probeer het verkeer, gelukkig is er niet veel, even tegen te houden en te allarmeren zodat Arend naar de vluchtstrook kan glijden. Als we goed en wel staan komt de politie en die gaat het verkeer regelen. Waarschijnlijk heeft de ene tank niet naar de andere overgehevelt en we brengen met een slang diesel van de ene tank naar de andere. Ontluchten en weer starten. De tank blijkt half vol te zitten dit kon dus het probleem niet alleen zijn. Het zou kunnen dat de diesel te veel naar achteren is gevallen waardoor op de steile helling de aanvoerslang leeg bleef en dan wil het ook niet meer. Alles weer ingepakt. Mucho Grazia's of zoiets politiemannen en we gaan weer verder.
In Algeciras rijden we vlot naar het bureau waar we de kaartjes voor de boot kopen en hij is nog open ook. We kunnen morgen met de boot van 10 uur mee naar Marokko. We overnachten op het terrein bij de kaartjesverkoper waar Arend het kastje open maakt en repareerd.

De volgende dag 28/3 rijden we om 9 uur naar de haven. De boot ligt al klaar en ze zijn al begonnen met inladen. De vrachtwagens moeten er achteruit inrijden wat voor sommigen een hele klus is. Perestroika is er ook met een groep campers, die kunnen er vooruit inrijden. Wij moeten er ook achteruit op wat goed gaat. Gelukkig is de zee rustig en heb ik geen pil ingenomen dat zal wel goed gaan denk ik het is maar een uurtje varen. Op de boot zijn alle paperassen al ingevuld en gecontroleerd, kijken hoe het aan de Marokkaanse kant gaat. Hier is het met een uurtje klaar maar zou in een kwartier ook klaar kunnen zijn. Nog niet erg efficient dus, maar alles wel prachtig nieuw en geen mannetjes die ongevraagd overal mee willen helpen. Prima zo. We hebben een nummer in ons paspoort gekregen en kunnen het land in rijden.
WE ZIJN IN AFRIKA, MAROKKO.
Op naar Tetouan waar we naar de Marjane (grote supermarkten) gaan, hier koopt Arend ook een internet kaartje voor Marokko, we halen boodschappen en vullen alle tanks, kunnen we even vooruit. De omgeving is hier groen en we hebben een stukje langs de kust gereden. Na alle inkopen gaan we verder naar camping Azilah in Shefchouan waar het hutje mutje staat van de Franse en Duitse campers en heel veel honden.Benji treft het hier niet. We hopen niet dat dit voor alle campings geldt dan gaan we wel wildcamperen.

Foto's van Marokko staan hier
 

 

 

 

 

 

__
Or Local cafe was christened Coffees The names would Raspberry Ketone Raspberry Ketone supplement