Login

We gaan naar Marrakech 4/4 het weer is nog steeds bewolkt en het is 12 graden. Geen motorweer. Alles weer ingepakt nog een foto gemaakt van de waarnemende direktie Hakim en Minou en dan rijden maar.
Eerst naar Imi-n-Ifri, waar een natuurlijke brug ontstaan is in een prachtige rotsformatie. Ook dit zal in de weekends wel een geliefd uitje zijn voor de mensen hier. Er is ook weer een keurig pad/trap naar beneden gemaakt. De boog overspant een gapende kloof die is onstaan door het instorten van een ondergronds grottensysteem. Het is hier nu zeer rustig.
Dan maar verder naar Marrakech, we rijden nu door een vlakte waar veel graan verbouwd wordt. Er is niet veel verkeer dat zal strakts in Marrakech wel weer veranderen. We vinden de camping Le Relais waar het wel een drukte van belang is. Allemaal campers, toergroepen en motormuizen. Veel Fransen. De camping heeft een taxiservice naar de stad en daar maken we gebruik van.
We wandelen wat rond in het centrum. Komen langs Koutoubia moskee met een minaret van 77 meter hoog. Het is het beroemdste religieuze bouwwerk van de Almohaden, de bouw begon in 1158 onder sultan Abd el-Moumen en en voltooid in 1199 door z'n kleinzoon.
We komen op het plein Jenaa el-Fna waar van alles te zien is. Acrobatiek, slangebezweerders, verhalenvertellers, dansers, muzikanten, mannen die aapjes hun kunstjes laten doen, altijd sneu voor de beestjes en s 'avonds staan er overal eettentjes met allerlei heerlijkheden en soms ook mindere luchten.... Na het plein dwalen we verder door de souks. Is altijd leuk en veel te zien ook al is het veel van het zelfde. Het laatste uur vermaken we ons in een koffie/thee huis totdat de taxi ons weer komt halen.

Dinsdag 5/4 slapen we uit voor zolang Benji dat goed vindt want die wil wel graag weer achter de vele vogeltjes aan.
Ontbijten met een laatste broodje want we waren vergeten om brood te bestellen bij de receptie ook een service die wel aanslaat.
Als we aan de koffie zitten horen we hondegeblaf en een kat die probeerd binnen te komen en dit gaat zo wild dat de trap ervan omvalt. Zit er een grote herder buiten te blaffen naar Benji die op de tank is gekropen. En de mw die erbij hoort schijnt het heel normaal te vinden dat dit gebeurd. Als ze een kwartier later weer voorbij komt met de honden vraag ik haar of ze haar honden aan de lijn kan doen, maar dit vindt ze belachelijk de honden moeten toch ook kunnen rennen. We worden het niet eens.
Na de lunch hebben we de taxi weer besteld om nog een keer naar de stad te gaan. Hier lopen we nog wat rond in diverse souks en ook buiten de winkelstraten waar we dus ook regelmatig in een doodlopend straatje terecht komen. Overal zijn wel behulpzame jongetjes die graag wat willen verdienen maar we geven ons niet zo gauw gewonnen. Het ritje met de koets is erbij gebleven omdat we zo lekker op een terras op de tweede verdieping zaten en alles wat er op het plein Jeena el-Fna gebeurde aan ons voorbij lieten gaan. De lucht betrekt weer maar het is ook weer tijd om naar de taxi te gaan.
Bij thuiskomst wil Benji weer naar buiten en die stoeit wat met de campingkat en jaagt op vogeltjes totdat die aardige mw weer langs komt met haar herder..... Benji springt zichzelf weer in veiligheid door op de auto te springen, tussen de bak en cabine in.
Een heel veilige plaats daar kan geen hond komen. Vanavond zelf maar weer eens gekookt. Een lekkere douche genomen en nog even lekker zitten lezen.

__
Or Local cafe was christened Coffees The names would Raspberry Ketone Raspberry Ketone supplement