Login

Als we vandaag wakker 18/4 worden is het mistig om ons heen. We rijden naar Tata waar we brood kopen en de truck bij een benzinestation een smeerbeurt krijgt. Ook gelijk maar weer wat diesel meegenomen. De mist trekt maar niet op ondanks dat de zon schijnt, het zal dus wel stof zijn. De Harmatan, is lucht die vol stof zit en als een mist over het land ligt. Maar voorzover we het kunnen bekijken is het alleen maar stenen om ons heen en hier en daar nog wat zand. Hier en daar schieten eekhoorns van de weg. Op een vlakte heeft Arend het filter nog schoongeblazen en een paar contacten schoongemaakt, de temperatuur en oliedruk waren op hol geslagen.

De route naar Tafraout is een stuk groener dan we gewend zijn te zien. We hebben de afslag/piste die binnen door ging gemist en we rijden nu de route om en door de bergen heen.
Er bloeien hier veel bloemetjes in allerlei kleuren, lijken op madeliejes maar dan in oranje. We komen door dorpjes die er aardig uitzien. Wat minder gesloten en meer gekleurd. Overal lijkt wel gras te groeien, maar er is ook graan. Bergen zijn mooi getekend. In Ingerm slaan we af naar Tafraoute, de weg is een stuk smaller maar ook goed te doen. Het is ook hier stil op de weg, af en toe een busje of personenwagen. De bergen wat minder ruig. Rijden door Ammeln vallei, waar overal graan wordt verbouwd, de halmpjes wuiver in de wind. De bergen lijken wel opgestapeld rotsen te zijn. We zijn voor we het Tafraoute al weer uit en staan voor de nacht bij een mooi stukje land met graan. De vogeltjes zijn hier talrijk en helemaal niet bang voor mensen en katten. Ze landen een meter voor de kat z'n neus en die doet verwoede pogingen om er een te pakken. Mislukt.

Vandaag doen we niet zoveel 19/4. We rijden een rondje door de omgeving, sommige mensen hebben hier een soort windmolens die gebruikt worden om water op te pompen. Het is hier weer weids en rustig. We zien 2 uiltjes langs de kant van de weg zitten. In Tafraoute nog wat brood gekocht voordat we naar de camping de 3 palmen gaan, waar we de rest van de dag relaxen. Mooi dal zo tussen de bergen.

Uitgeslapen 20/4, een jongen komt eens kijken als Arend de motor tevoorschijn haalt. Hij verteld dat er een grote markt is in het dorp en dat we dus beter daar eerst naar toe kunnen gaan. Het lijkt ons een goed idee. Dus eerst naar de wekelijkse markt waar ook de mensen uit de omringende dorpjes naar toe komen. Er is hier van alles te koop, van chinees plasic, potten en pannen, stoffen, vloerbedekking, groente en fruit, gebakken vis en kip, en levende have zoals schapen, geiten en kippen. De dames hier lopen in grote gewaden veelal in het zwart. Ook de mannen dragen een lang overhemd over de broek en sommigen zelfs nog een lange jas. De tassen worden soms met de hengsels om het hoofd gedragen en een schaap gaat zo op de nek/rug. Er is lekker brood te koop en ook veel verse groente dus we  slaan nog maar wat in. Ook de joghurt is hier prima, het is wat dunner dan bij ons en ook wat zoeter. Alle aankopen naar de truck gebracht en eerst lekker vers brood eten voordat we op de motor gaan.
We maken een rit naar de geverfde rotsen en verder door twee kloven, Ait Mansour en Tizerkine. Het is een prachtige rit. De bergen zijn weer ruig en langzaam aan dalen we af naar de rivier onder in de kloof. Er staat niet veel water, hier en daar nog een plas. En er is een restaurantje waar ze cola verkopen, hier houden we even pauze.  Ook de terugtocht gaat door een kloof al is deze wat wijder en zijn de rotsen minder scherp. We doorkruisen een rivierbedding ontelbare keren en ook het asfalt was hier op. We stuiteren af en toe flink als het grind weer wat grof is, maar volgens Joop moest het gas er op blijven zei Arend. We zijn blijven rijden ook al waren er wel eens geultjes. Heel goed toch.

__
Or Local cafe was christened Coffees The names would Raspberry Ketone Raspberry Ketone supplement