Login

Het is weer tijd om verder te gaan. 1/5 Na een paar haarspeldbochten zijn we dan toch weer op de snelweg uitgekomen en al snel komt er een mogelijkheid om te keren op de Aurovia de Malaga en rijden we weer de goede richting uit. Na Malaga hebben we nog wat rotsachtige bergen en komen we op de autovia de Sierra (gebergte) Nevada (sneeuw). Op de hoogste toppen ligt nog behoorlijk wat verse sneeuw. We passeren de plaatsen Granada en Jaen waar veel olijf boomgaarden staan en waar asperges geteeld worden. Vanaf de plaats Carolina gaan we op de autovia Del Sur door nog een bergketen en daarna is het voor lange, lange, lange tijd hoogvlakte met veel druivenstokken en graan. Hier en daar zien we gigantische hoeveelheden zonnepanelen die stroom aan de centrale leveren.
Dan zijn we bij Madrid en deze keer volgen we de A50 die helemaal rondom de stad ligt, ( Kan Parijs nog wat van leren) en het gaat als een trein. Voor we het weten zijn we rond en vervolgen onze weg op de autovia Del Norte en zoeken een overnachtingsplaats. Er zijn niet veel mogelijkheden hier boven Madrid maar in Aranda de Duero is een camping waar we overnachten.

We gaan weer verder 2/5 op de autovia Del Norte die we tot Irun de grensplaats houden. Na de plaats Burgos hebben we nog een klein stukje vlakte daarna rotsachtige bergen en veel tunnels. Bij de plaats Victoria Gastels beginnen de Pyreneen die tot Irun doorgaan, prachtige omgeving. Het is ongeveer 13.00 uur als we in Frankrijk arriveren. Hier begint al gauw een saaie vlakte waar niet veel te beleven is. Een stukje boven Bordeau zoeken we weer een plaatjse om te overnachten. We vinden een leuke  camperplaats bij een meertje Lac du Blanc in een bos waar we veel vogels horen. Helaas blijkt de plaats ook dicht bij de snelweg te zijn. Maar s'avonds werd het al snel stil. Is vast een dure tolweg de A1.

Dinsdag 3/5 verder toeren maar weer, het eerste stuk is nog saai om te rijden. In de buurt van Nantes hebben we een stukje heuvels en daarna wordt de wereld weer plat. In de buurt van Rennes (Bretagne) wordt de omgeving weer een stuk mooier. Heuvels en bomen. We gaan verder naar Normandie waar we nog een paar dagen willen blijven. We eindigen in de plaats Arromanches les Bains. De camperplaats in het dorp is overvol en we gaan naar de camping die net voor het dorp ligt. Mooie kleine camping, Camping des Bas Carreaux.

Het is vandaag 4/5 nog bewolkt en het waait nog steeds, dus eerst de oorlogs-museums bekeken waarvan 1 een film is die je rondom kunt beleven. Het is maar goed dat je weet dat het een film is want hij is best heftig. Wat een lawaai, dood en verderf...........  Je weet dan weer goed dat 4 mei, de dodenherdenking en 5 mei bevrijding herdacht en gevierd moet worden. Hoeveel jonge mensen er toen voor Europa zijn gestorven......... In de middag wordt het weer wat beter en we gaan nog een motortochtje maken in de omgeving. We volgen een stukje van de oorlogshistorie, monumenten en kuststreken waar het allemaal gebeurd is. De doden herdacht op de Amerikaanse Begraafplaats en Monument waar 9386 soldaten liggen, achter het monument is een muur met namen van de 1557 vermisten. Maar bij ons gaat het leven nog door en onze magen laten ons weten dat er weer wat in moet dus op naar de camping. We gaan eten in het dorp waar het eten maar matig is.
De Franse keuken moet zo geweldig zijn maar wij hebben dit (nog) niet kunnen ontdekken.....

Vandaag 5/5 haalt Arend een "stok" uit het dorp, lekker vers ontbijtje dus. Er is nog een accu/laderij probleem dat eerst nog uitgezocht moet worden. Het blijkt dat de bedrading van een accu losgeraakt is en kortsluiting veroorzaakt, er zit een brandgat in de metalen kast.... Nadat dit is gerepareerd en ook bij de buren nog het een en ander is uitgezocht, hun accu doet niets meer, starten we de motor voor nog een tochtje door de omgeving die hier prachtig is met leuke dorpjes. Misschien moeten we hier toch een B&B en/of camping beginnen ????? Normandie is de moeite waard om nog eens terug te komen. 's Middags om 16.00 uur vertrekken we richting Nederland. Eerst nog even naar de Carrefour en dan nog een paar uur rijden.  Langs Caen en over de prachtige brug bij Le Havre. We overnachten bij een dorpje langs de snelweg A1 richting Lille.

Vroeg op 6/5 en het laatste rukje naar huis. Het gaat nagenoeg zonder files. We komen in Belgie in 1 terecht, waar wegwerkzaamheden zijn en tegelijk een ongeluk is gebeurd maar het blijft rijden en is snel weer opgelost. We toeren rustig door en zijn s'middags om ongeveer 15.00 uur weer thuis. Hier halen we Benji uit z'n tuigje en die zien we de eerste uren niet meer terug, hij moet eerst het terrein inspecteren en waarschijnlijk her-markeren dus druk, druk, druk.  

__
Or Local cafe was christened Coffees The names would Raspberry Ketone Raspberry Ketone supplement